GGD Flevoland Logo

Update handhaving rookvrije schoolterreinen

aug 28, 2020 | Nieuws

Vanaf 1 augustus 2020 moeten alle schoolterreinen rookvrij zijn. Vanwege de impact van de coronacrisis op het onderwijs zal de NVWA pas per 1 januari 2021 hierop gaan handhaven. Dit liet staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) op 11 mei weten aan de Tweede Kamer. Schoolbestuurders ontvingen hierover een e-mail van de staatssecretaris.

De wettelijke norm blijft wel dat er per 1 augustus 2020 niet meer gerookt wordt op schoolterreinen. Een rookvrij onderwijsterrein is geheel rookvrij voor alle leerlingen, studenten, personeel, ouders, bezoekers en leveranciers, zonder uitzonderingen. De onderwijsinstelling heeft de verplichting een rookverbod in te stellen, aan te duiden en te handhaven op het terrein dat rond de school ligt.   Het rookverbod geldt altijd en moet duidelijk zichtbaar zijn op het schoolplein. Dit kan bijvoorbeeld met rookvrij bordjes of posters.

Voor advies, praktische tips en goede voorbeelden rond het (verder) rookvrij maken van het schoolterrein kunnen scholen hier terecht of kan er contact worden opgenomen met de Gezonde School-adviseurs. 
Rookvrij Schoolterrein is ook een erkende Gezonde School-activiteit.

Deze site is een productie van GGD Flevoland. In samenwerking met onze partners

Share This