GGD Flevoland Logo

Provincie Flevoland dertig educatieboeren rijker

dec 11, 2020 | Nieuws

Flevoland heeft er weer nieuwe educatieboeren bij! Momenteel volgt opnieuw een groep boeren de training van Boerderijeducatie Nederland. Daarmee kent Flevoland straks 30 getrainde educatieboeren variërend van akkerbouwers, fruittelers, pluimveehouders en melkveehouders. Hiermee wordt het steeds vaker mogelijk dat elke school in eigen omgeving op boerderijexcursie kan gaan. En wat is er nu mooier dan dat kinderen zelf in de praktijk kunnen zien en ervaren waar hun voedsel vandaan komt?

Vanaf het voorjaar hopen de boeren schoolklassen te kunnen ontvangen. Scholen kunnen deze lessen in hun gemeente boeken via de NDE-gids van IVN Flevoland en voor de Almeerse scholen via Stad & Natuur. Hierbij wordt natuurlijk samengewerkt met de bestaande samenwerkingsverbanden van Boerderijeducatie in Flevoland: De Almeerse Boer en de Lelystadse Boer.

Boerderijeducatie maakt onderdeel uit van het voedseleducatie-project in Flevoland. Ons doel? Alle kinderen in Flevoland gaan op voedselontdekkingstocht, zodat zij leren om zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. Bekijk ook dit filmpje.

Dit project is mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provinciale coalitie DuurzaamDoor en het landelijke programma Jong Leren Eten en is uitgevoerd in samenwerking met de Flevolandse gemeenten.

Kaartje educatieboeren Flevoland

Deze site is een productie van GGD Flevoland. In samenwerking met onze partners

Share This