GGD Flevoland Logo

Nominaties Flevolandse Kantine Challenge

okt 12, 2021 | Nieuws

Jong Leren Eten Flevoland nomineert vandaag de 3 beste ideeën voor de Flevolandse Kantine Challenge 2021!
Alle 30 inzendingen zijn vandaag door de jury getoetst op de 5 G’s: genieten, goedkoop, gezond, gemak en geweten. De genomineerde groepjes van Almere College in Dronten, Porteum in Lelystad en RSG Levant in Zeewolde worden met hun producten ‘Tempeh-ation’, ‘smoothiebowl’ en ‘gezond en lekker pizzabroodje’ uitgenodigd bij Aeres Hogeschool Almere om hun idee onder begeleiding van experts te verbeteren en de jury te overtuigen van hun eindproduct. De winnaars worden donderdag 14 oktober in deze Dutch Food Week #DFW2021 bekend gemaakt en krijgen de kans om hun snack binnen de school te lanceren.

Lees hieronder meer over de kantinechallenge:
Flevolandse Kantinechallenge
Scholen in Flevoland worden komende weken uitgedaagd om met hun leerlingen en studenten een lekkere, gezonde en duurzame kantinesnack te bedenken. In de Dutch Food Week (9-16 oktober) selecteert een jury het beste idee. De winnaars krijgen de kans om hun snack binnen de school met een kok te bereiden en te lanceren.

Zet jongeren aan het roer van hun eigen kantine

Voor iedere school is het een uitdaging: hoe zorg je voor een kantine met een gezond aanbod van producten die tegelijk ook zo aantrekkelijk en leuk is voor leerlingen dat ze niet massaal op jacht gaan naar een goedkope snack buiten school. Jongeren maken graag een vrije keuze en het moet wel vullen en betaalbaar zijn. Maar ook onder jongeren groeit het bewustzijn hoe belangrijk gezondheid is en dat gezonde voeding hierin een cruciale rol speelt. Daarom deze challenge; wat zouden ze het liefst eten en hoe kan de schoolkantine de gezondere en duurzamere keuze tot de aantrekkelijke keuze maken? Het wordt tijd om de jongeren meer aan het roer te zetten van hun eigen schoolkantine.

Voedselopdracht van Jong Leren Eten binnen Talent Kleurt Flevoland
Deze challenge is tot stand gekomen dankzij het programma Jong Leren Eten. Onze toekomstdroom is dat elke school een gezonde, aantrekkelijke en duurzame schoolkantine heeft met een toegankelijk en betaalbaar aanbod; waar de Schijf van Vijf het uitgangspunt is en de focus meer ligt op plantaardig, seizoensgebonden, lokaal en verspillingsvrij.
Deze challenge is de kick-off voedselopdracht van Talent Kleurt Flevoland 2021-2022. Binnen Talent Kleurt Flevoland worden scholieren en studenten gekoppeld aan vraagstukken die in de provincie spelen. Sinds dit schooljaar is Talent Kleurt Flevoland beschikbaar en toegankelijk voor een bredere groep Flevolandse opdrachtgevers en kunnen alle voortgezet – en beroepsonderwijs scholen deelnemen.

Meiden eten watermeloenJong Leren Eten logo

Deze site is een productie van GGD Flevoland. In samenwerking met onze partners

Share This