GGD Flevoland Logo

Moestuinactie: gratis zadenpakketten voor scholen, BSO en kinderopvang!

dec 14, 2021 | Nieuws

Voor het vijfde jaar stelt het groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan gratis moestuinpakketten beschikbaar voor kinderopvang, BSO en scholen. Vorig jaar kon door de overweldigende belangstelling niet volledig aan de vraag worden voldaan. Daarom heeft Rijk Zwaan het aantal pakketten voor 2022 verhoogd tot maar liefst 3500! Aanvragen kan t/m 15 januari 2022. Eind februari/ begin maart worden de pakketten afgeleverd.

Wat zit er in het zadenpakket?
Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Lesmateriaal en teeltinformatie
Het pakket bevat ook een boekje met informatie en tips. Vanuit Jong Leren Eten is er ook een webpagina rond moestuinieren gemaakt en hier geeft Jong Leren Eten Flevoland allerlei tips voor het groeien verschillende groentes en er zijn ook praatplaten beschikbaar.

Praktisch
– Je vraagt het zadenpakket aan via deze link. Pakketten die op een andere manier worden aangevraagd, nemen wij niet in behandeling.
– Aanvragen kan t/m 15 januari 2022.
– De Jong Leren Eten makelaars in jouw provincie zorgen voor de aflevering van het zadenpakket op het door jou doorgegeven adres.
– De levering van het pakket is eind februari/ begin maart 2022.
– Doelgroep voor de zaden zijn kinderopvang, BSO en scholen.

Informatie over de zaden
De zaden in het pakket zijn een natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur en vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin, ze hebben enkel geen officieel keurmerk.

Deze site is een productie van GGD Flevoland. In samenwerking met onze partners

Share This