GGD Flevoland Logo

Gratis zadenpakket voor basisscholen en bso’s!

nov 8, 2022 | Nieuws

Voor het zesde jaar op rij kan vereniging GDO basisscholen en bso’s weer moestuinpakketten aanbieden met zaden van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Met als doel om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met moestuinieren en gezonde groenten.

Het zadenpakket
Het pakket bestaat uit 10 zakjes met duizenden zaden snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school en/of bso. Op de zakjes staat wanneer ze gebruikt kunnen worden en een link naar de webpagina met meer informatie en downloads. Het pakket bevat ook een boekje met informatie en tips. Op de bijbehorende webpagina staat aanvullende informatie, kun je werkbladen downloaden en je aanmelden voor de moestuinnieuwsbrief. Je kunt het pakket uiteraard ook aanvullen met eigen lesmateriaal. En benut ook de praatplaten voor moestuinlessen.

Hoe kan ik het aanvragen?
Wil je aan de slag met moestuinieren op school of de bso? Vraag dan de zaden aan! Dit kan tot 23 december 2022:
Voor Almere: bij Stad & Natuur in de catalogus (zoek op gratis groentezaden) of door te mailen naar educatie@stadennatuur.nl
Voor de andere gemeentes in Flevoland: bij IVN door te mailen naar: 

Let op: per basisschool/bso-locatie geldt dat er één pakket aangevraagd kan worden. Op = Op en aanvragen biedt geen garantie dat de school of bso het ook ontvangt. Scholen en bso’s zullen het half tot eind februari ontvangen.

Deze site is een productie van GGD Flevoland. In samenwerking met onze partners

Share This