GGD Flevoland Logo

Gezonde Smikkelweken voor BSO’s

apr 25, 2022 | Nieuws

Inschrijving Gezonde Smikkelweken van start – het grootste groenten inspiratie event voor BSO’s
Een week lang koken, bakken, proeven en spelen met groenten op de BSO. Na een zeer succesvolle 1e editie, gaan dit jaar maar liefst 45.000 kinderen op 550 BSO’s een week lang aan de slag met groentepret. Spelenderwijs ontwikkelen ze voedselvaardigheden; kennis over gezonde en duurzame voeding en proeven ze heel veel lekkere groentegerechten. BSO’s worden 100% ontzorgd, want sociale onderneming Spoony bezorgt vier vrolijke groenten-activiteiten op locatie – van een Zintuigenspel met onbekende groenten, tot een pakket om brownies van zwarte bonen te maken.

Door een gulle subsidie van Jong Leren Eten is het financieel haalbaar voor alle BSO’s – ook degenen met een klein budget. BSO’s in de provincies Utrecht, Noord-Holland, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland kunnen zich vóór 31 mei in schrijven op www.gezondesmikkelweken.nl

Praktische informatie:
Wat? 4 activiteiten op locatie geleverd. Kook- en speelpakket voor kids thuis. 
Wie? BSO locaties (> 20 kinderen per dag) in Utrecht, Noord-Holland, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland. 
Wanneer? Regio Midden: 11 t/m 15 juli. Regio Noord: 18 t/m 22 juli.
Kosten? Door een gulle subsidie van Jong Leren Eten vragen wij alleen € 25,- inschrijfkosten per locatie, ongeacht het aantal kinderen. 
Wat vragen wij? Voldoende tijd in de 1e zomervakantieweek voor 4 activiteiten van 1 a 1,5 uur en het invullen van 2 vragenlijsten voor onafhankelijk onderzoek over de week en voedseleducatie in het algemeen.

NB: bij overinschrijving vindt selectie plaats.

Stichting Spoony organiseert dit samen met partners als Jong Leren Eten, Kinderopvang Totaal, Quest Junior en Kidsweek. Een Raad van Inspiratie, met leden vanuit onder andere het Voedingscentrum; de wetenschap (Coosje Dijkstra); de zorg (Koen Joosten) en de kinderopvang kijken mee naar het programma en het onafhankelijke onderzoek dat Jong Leren Eten & het Louis Bolk Instituut koppelen aan het event.

Deze site is een productie van GGD Flevoland. In samenwerking met onze partners

Share This