GGD Flevoland Logo

Floriade 2022 van start!

apr 25, 2022 | Nieuws

Floriade 2022 van start!
Sinds 14 april is de Floriade in Almere van start gegaan. De wereldtuinbouwtentoonstelling is nu tot en met 9 oktober open voor bezoekers. De Floriade draait om het thema Growing Green Cities. De Nederlandse tuinbouwsector presenteert samen met zo’n vierhonderd nationale en internationale deelnemers de ideeën om steden leefbaarder en duurzamer te maken. De basis van het Floriadepark is het Arboretum, een plantenbibliotheek waar bomen, planten en bloemen op alfabetische volgorde zijn geplant. Verder zijn er siertuinen en landenpaviljoens uit Afrika, Amerika, Azië en Europa te zien. Bezoekers kunnen zich met een kabelbaan over het terrein verplaatsen.

Schoolreisjes naar de Floriade
Met je leerlingen naar de Floriade? Dat is mogelijk voor basisscholen en zal een onvergetelijke ervaring zijn! Proef, voel, ruik en ontdek alles wat de tuinbouw te bieden heeft en maak kennis met goede ideeën van over de hele wereld over een groene en gezonde stad. Kijk hier voor meer informatie!

Doe mee met de ‘feeding the city challenge’ van het Educatief Programma Floriade
De voedselkeuzes die we elke dag maken, hebben een grote impact op onze eigen gezondheid en op onze leefomgeving. Voedsel is niets voor niets een centraal thema op de Floriade en het creëren van een gezondere en duurzamere stad van de toekomst!

Maar wat eten we in 2050? En hoe krijgen we het voor elkaar dat we onze ingesleten eetgewoontes veranderen? Gaat het ons lukken om steeds vaker te kiezen voor lokale groenten en fruit, meer plantaardig te eten of minder te verspillen? Hiervoor zijn de ideeën van leerlingen en studenten van het voortgezet en beroepsonderwijs heel welkom. Welke oplossingen hebben zij voor ‘het voeden van de stad van de toekomst?’. Doe mee met de ‘Feeding the city challenge‘ van de Floriade! Bekijk hier ook de video over de challenge.

Speciaal voor docenten uit het voortgezet-, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs ontwikkelt Aeres een online educatief programma. Het programma biedt actuele vraagstukken uit de praktijk gebaseerd op de thema’s: groen, energie, gezondheid en voeding. Geïnteresseerd om mee te doen? Kijk dan hier en meld je vast aan via deze website.

Meiden eten watermeloen

Deze site is een productie van GGD Flevoland. In samenwerking met onze partners

Share This