GGD Flevoland Logo

Flevoland laceert top 6 voedseleducatie

jul 16, 2020 | Nieuws

Veel kinderen en hun ouders weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is. Basisscholen zijn een fantastische plek om kinderen actief in contact te brengen met gezond eten, bijvoorbeeld door paddenstoelen te kweken, boerenkoolwafels te bakken of op bezoek te gaan bij de fruitteler.

Laagdrempelige voedseleducatie
Om voedseleducatie voor scholen zo laagdrempelig momoestuin met jongen plant plantjegelijk te maken, selecteerden IVN Flevoland, Stad & Natuur, Jong Leren Eten Flevoland, Aeres en GGD Flevoland dé Flevolandse top 6 voor voedseleducatie. Dit aanbod is voor heel Flevoland beschikbaar.

Ons doel? Alle kinderen in Flevoland gaan op voedselontdekkingstocht, zodat zij leren om zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Het aanbod:
– Bestaat uit zes unieke Flevolandse voedsellessen. Denk aan een kookworkshop in de klas, een kant-en-klaar lespakket over bijen of een verzorgde excursie naar een boerderij in de buurt;
– Is voor zowel onder- als bovenbouw;
– Vindt plaats op school, rond school en op locatie;
– Sluit aan bij SLO-kerndoelen 34, 35, 39 en 41 en bij de thema’s Burgerschap en Mens & Natuur van Curriculum.nu.

Bekijk hier het aanbod voor Zeewolde en schrijf je in!
Bekijk hier het aanbod voor de Noordoostpolder en schrijf je in!
Bekijk hier het aanbod voor Almere en schrijf je in!
Het aanbod voor gemeenten Dronten en Lelystad volgt in september.

Lanceringsweek: 5 – 9 oktober 2020
Alvast voor in de agenda: in de week van 5 – 9 oktober 2020 lanceren we het nieuwe voedseleducatie-aanbod officieel. We trappen het programma feestelijk af op één school in elke deelnemende gemeente. Ook ontvangen alle scholen een klein cadeautje. Meer informatie volgt in september.

Deze site is een productie van GGD Flevoland. In samenwerking met onze partners

Share This