GGD Flevoland Logo

Doe mee met de ‘feeding the city challenge’ van het Educatief Programma Floriade

apr 14, 2022 | Nieuws

De voedselkeuzes die we elke dag maken, hebben een grote impact op onze eigen gezondheid en op onze leefomgeving. Voedsel is niets voor niets een centraal thema op de Floriade en het creëren van een gezondere en duurzamere stad van de toekomst!

Maar wat eten we in 2050? En hoe krijgen we het voor elkaar dat we onze ingesleten eetgewoontes veranderen? Gaat het ons lukken om steeds vaker te kiezen voor lokale groenten en fruit, meer plantaardig te eten of minder te verspillen? Hiervoor zijn de ideeën van leerlingen en studenten van het voortgezet en beroepsonderwijs heel welkom. Welke oplossingen hebben zij voor ‘het voeden van de stad van de toekomst?’. Doe mee met de ‘Feeding the city challenge‘ van de Floriade!

Speciaal voor docenten uit het voortgezet-, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs ontwikkelt Aeres een online educatief programma. Het programma biedt actuele vraagstukken uit de praktijk gebaseerd op de thema’s: groen, energie, gezondheid en voeding. Geïnteresseerd om mee te doen? Kijk dan hier en meld je vast aan via deze website.

Deze site is een productie van GGD Flevoland. In samenwerking met onze partners

Share This