GGD Flevoland Logo

Dag van de Gezonde School

jan 28, 2020 | Nieuws

Dag van de Gezonde School

Dag van de Gezonde School

Op donderdag 31 oktober 2019 vond de Dag van de Gezonde School plaats. Ruim 50 geïnteresseerden uit het primair- en voortgezet onderwijs kwamen bij elkaar om zich te laten inspireren door het programma Gezonde School. Na een gezamenlijke start in Utrecht vertrokken twee bussen naar vier Gezonde Scholen in Delft en Almere voor een inspirerend kijkje in de keuken.

De Meergronden uit Almere

Ook scholengemeenschap De Meergronden in Almere had een afwisselend programma. De deelnemers kregen hier letterlijk een kijkje in de keuken, waar leerlingen pasta met producten uit eigen moestuin bereidden. Vervolgens kon iedereen in het praktijklokaal experimenteel met reageerbuisjes aan de slag. “Zo maken wij leerlingen bewust van welke voedingsstoffen er in het eten en drinken zitten”, vertelt de docent.

Aeres VMBO uit Almere

Bij Aeres VMBO Almere verzorgden de leerlingen een rondleiding door de school. Met trotse blikken werden het kooklokaal, de moestuinkassen, het rookvrije schoolterrein en de Gezonde School-kantine getoond. Bij deze kantine liggen de gezonde producten voor de hand. Boyd, docent sport en bewegen: “Wij vinden het belangrijk om leerlingen bewust te laten maken van het feit dat ze een keuze hebben. Zo leren ze zelf een bewuste keuze te maken.”

Al met al een geslaagde en interessante dag! Wij willen De Meergronden en Aeres VMBO bedanken voor de gastvrijheid!

Deze site is een productie van GGD Flevoland. In samenwerking met onze partners

Share This